Filters

merk
belasting kogel omhoog
belasting kogel omlaag

Kogelpotten

Kogelpotten
Protempo levert kogelpotten van Alwayse, welke zeer geschikt zijn voor gebruik in uw interne transport. U heeft voor kogelpotten geen stroombron nodig, terwijl u ladingen toch met minimale inspanning nauwkeurig, soepel en in elke richting kunt verplaatsen. Of u nu een kogelpot zoekt voor een lichte of zware toepassing, wij hebben de juiste kogelpot in het assortiment. Precisiewerk? Daarvoor leveren wij miniatuur kogelpotten. Ook voor advies en maatwerk kunt u bij ons terecht. Wij kunnen bijvoorbeeld de benodigde afstand tussen de kogelpotten voor u uitrekenen. Daarnaast is maatwerk zeker mogelijk, bijvoorbeeld voor geveerde of zwaarlast kogelpotten.
Euro unit / serie 710-000
Standaard flens / serie 710-001
Standaard met ovale plaatbevesting / serie 710-002
Standaard met draadstiftbevestiging / serie 710-004
Standaard met draadstiftbevestiging inclusief cup / serie 710-00
Heavy duty, serie standaard / serie 710-007
Heavy duty, serie zwaar / serie 710-008
Blokkeerbare kogelpot / serie 710-030
Mini units / serie 710-025
Clipbevestiging voor serie euro unit / serie 710-500
Clipbevestiging voor serie heavy duty standaard / serie 710-507

Ruim assortiment Alwayse kogelpotten

In Protempo’s ruime assortiment kogelpotten van Alwayse vindt u kogelpotten in lichte en zware uitvoering, blokkeerbare kogelpotten en mini kogelpotten. Zeer geschikt voor intern transport in uiteenlopende branches, van de houtverwerkingsindustrie tot de meubelindustrie. Of u nu een kogelpot zoekt met of zonder flens, met pot of met draadstift, geschikt voor opbouw of juist voor inbouw, u vindt het in ons aanbod. Denk bijvoorbeeld aan opbouw kogelpotten voorzien van een draadstift voor machines in productiebanen. Bovendien leveren wij ook losse clipbevestigingen.

Hoe is een kogelpot opgebouwd?

Een kogelpot bestaat uit een behuizing met daarin kleine kogels, de lagering. Hierop ligt een grotere kogel, de draagkogel, welke soepel over de lagering rolt. Vuil en stof dat eventueel binnendringt in de behuizing spoelt u makkelijk weg met WD-40 door het kleine gaatje onderin de kogelpot. De kogelpotten van Alwayse maken zeer weinig geluid doordat ze gesmeerd zijn, waardoor u verzekerd bent van stil transport. Maar voor bijvoorbeeld de verpakkingsindustrie zijn ook ongesmeerde kogelpotten mogelijk.

Verschillende opties qua materiaal van de behuizing en draagkogel

Afhankelijk van uw situatie kunt u kiezen voor verschillende opties qua materiaal van de kogelpot. Zo zijn er RVS 304 kogelpotten voor gebruik in de voedingsindustrie / levensmiddelenindustrie en voor plekken waar de kogelpotten in aanraking komen met vocht. Heeft u te maken met erg hoge temperaturen? Daarvoor zijn er kogelpotten met keramische draagkogel. Deze zet niet uit door de hitte en loopt daardoor dus ook niet vast. Ideaal voor onder andere glasblazers in de glasindustrie. Bij Protempo kunt u terecht voor kogelpotten met een behuizing van o.a. geperst plaatstaal, massief staal, kunststof of RVS en met draagkogels van o.a. staal, kunststof, RVS of een keramische kogel.

Bent u op zoek naar een speciale soort kogelpotten?

Bij Protempo kunt u kogelpotten laten samenstellen naar wens, maatwerk is zeker mogelijk. Of misschien bent u op zoek naar een speciale soort kogelpotten. Ook die levert Protempo van Alwayse. Zo bieden wij voor bijvoorbeeld de machinebouw echte zwaarlast kogelpotten, uitgevoerd met een kogel kringloopsysteem. Ook leveren wij geveerde kogelpotten, waarbij u de keuze heeft uit een enkele of dubbele veer en een dikkere of dunnere spiraal. Deze zijn ideaal voor onder andere licht perswerk of werk met een plaatstans. Wilt u advies, meer weten over de mogelijkheden, of maatwerk bespreken? Neem dan contact op!
Wij staan voor u klaar
Onze vakspecialisten helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.
Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies of informatie over onze producten en services.