Wielen

Al meer dan 45 jaar is Protempo een betrouwbaar adres voor wielen en kogelpotten. Voor praktisch elk type wiel kunt u bij ons terecht, van apparatenwielen tot meubelwielen en van zwaarlastwielen tot transportwielen. Wij bieden u onze zelfontwikkelde wielen onder ons huismerk Novio, maar uiteraard vindt u bij ons ook veel wielen van bekende A-merken. Denk bijvoorbeeld aan Steinco en voor de kogelpotten Alwayse. Op zoek naar iets heel specifieks? Bij ons heeft u de mogelijkheid wielen op maat te laten samenstellen, aangezien wij een eigen assemblage-afdeling hebben.

Kies hieronder voor de categorie waarin u wielen zoekt, of kies voor ‘alle wielen’ om een overzicht van alle wielseries van Protempo te krijgen. Dit is in feite de Protempo catalogus van wielen. Vanuit dit overzicht kunt u vervolgens verschillende filteropties kiezen om uw perfecte wiel te vinden. Of begin met zoeken binnen een specifieke branche en filter vanuit daar verder.

Alle wielen
Meubelwielen
Zwaarlastwielen
Apparatenwielen
Transportwielen
Hittebestendige wielen
Rolstoelwielen
Steigerwielen
Pallettruckrollen en geleiderollen
Smalspoor- en groefwielen
Wielonderdelen en -accessoires
Kogelpotten
Complete luchtbandwielen
Zwenkwielen en bokwielen met luchtbanden

Zoek op branche

Voedingsindustrie en grootkeuken
Gezondheidszorg
Meubilair en inrichting
Industrie en interne logistiek
Luchtvaart

Zoekt u een wiel, zwenkwiel, bokwiel of kogelpot?

Voor wielen, zwenkwielen, bokwielen en kogelpotten voor uiteenlopende branches en toepassingen bent u al meer dan 45 jaar aan het juiste adres bij Protempo. In ons assortiment vindt u een breed aanbood aan verschillende typen wielen. Denk aan meubelwielen, zwaarlastwielen / zwaar transport wielen, apparatenwielen, transportwielen (eveneens hittebestendige transportwielen), smalspoorwielen / spoorwielen en flenswielen / groefwielen, hittebestendige wielen, zwenkwielen met luchtbanden en bokwielen met luchtbanden, steigerwielen, pallettruckrollen / transpallet wielen, geleiderollen / geleidingsrollen en medische wielen zoals rolstoelwielen. Het snel leveren van grotere hoeveelheden is vaak geen enkel probleem door onze ruime voorraden, wat Protempo een betrouwbare wielen leverancier maakt.

Protempo wielen en de vele opties

Naast alle verschillende typen wielen heeft u bij ons de keuze uit veel verschillende opties qua lagering, remmen, materiaal en draagvermogen. Zo vindt u bij Protempo wielen met onder andere glijlager, rollager / naaldlager en kogellager / rollement. Daarnaast bieden wij geremde wielen in alle soorten en maten. Denk aan wielen met een dubbele rem met voorloop of naloop, met enkele rem ofwel wielrem, met een centraal te bedienen rem of met richtingvastzetter. Ook qua materiaal van de velg en het loopvlak / de ondergrond heeft u veel keuze. De velgen van de wielen kunnen gemaakt zijn van onder andere kunststof, staal of aluminium. Voor het loopvlak / de ondergrond bieden wij wielen met een loopvlak van bijvoorbeeld kunststof, zoals polyurethaan en thermoplastisch polyurethaan (TPU), polypropyleen (PP) en polyamide (PA), maar wij hebben uiteraard ook wielen in het assortiment met een loopvlak van rubber, thermoplastisch rubber (TPE), staal en gietijzer. Tot slot bent u bij ons aan het juiste adres voor zowel lichte als zware toepassingen voor uw wielen, aangezien wij een grote variëteit aan draagvermogens in ons assortiment hebben.

Kunt u niet vinden wat u zoekt in ons brede assortiment? Gelukkig leveren wij ook maatwerk, zodat we wielen specifiek naar uw wens kunnen samenstellen op onze eigen assemblage-afdeling.

Bekende merken in Protempo’s assortiment

Wij zijn trots op onze dealerschappen met bekende merken van wielen, zoals Alwayse, Maier, SteincoHaco en LFC. Ook verkopen wij wielen die wij zelf ontwikkeld hebben onder ons huiswerk Novio. Deze producten hebben wij ontwikkeld op basis van wensen van klanten en onze eigen expertise.

Wielen voor iedere branche

Protempo heeft jarenlange ervaring als wielen leverancier voor veel verschillende branches, waaronder in de gezondheidszorg, de luchtvaart, de voedingsindustrie en grootkeuken, de industrie en interne logistiek en in meubilair en inrichting. Maar ook in andere branches hebben wij al jarenlang ervaring zoals in de apparatenbouw, machinebouw, steigerbouw, schoonmaakindustrie, etc. Onze opgedane kennis en ervaring gebruiken wij graag om u te helpen, zodat u de meest geschikte wielen voor uw toepassing krijgt.

Expertise en jarenlange ervaring

Door de jarenlange ervaring als wielen leverancier beschikken onze binnen- en buitendienst over vakgerichte expertise. Onze medewerkers helpen u graag om het meest geschikte wiel voor uw doeleinde te vinden, of het nu gaat om machine transport wielen, zwaarlastwielen polyurethaan of industrie wielen. Mocht u na het bekijken van het ruime assortiment op onze website nog advies nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op.