Filters

Actieve filters

  Assen

  Assen
  Ons aanbod aan assen bestaat uit zowel ongeremde assen als geremde assen van het merk Knott. De assen bieden wij in diverse maten, uitvoeringen en gewichtsklassen. In ons standaard assortiment loopt de capaciteit van de assen van 650kg tot 1800kg. De diverse assen zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als ter vervanging van de bestaande traileras. Via de filteropties kunt u kiezen voor de aanhangwagen, boottrailer of paardentrailer. En mocht de gewenste as er niet bij staan, dan vernemen wij dat graag. Protempo kan u namelijk ook vele maatwerkoplossingen bieden voor assen.
  Geremde assen
  Ongeremde assen

  Assen voor de aanhangwagen

  De assen van KNOTT zijn van zeer hoge kwaliteit. De KNOTT assen zijn leverbaar met verschillende veersystemen. De rubbergeveerde torsieas is de meest voorkomende as op aanhangers. Maar wij leveren ook staaltorsie, spiraal geveerd en star (niet geveerd) uitgevoerd met bladveren. Een as van hoge kwaliteit op de aanhangwagen is voor een groot deel bepalend voor een goede wegligging.

  Assen voor boottrailers

  Knott assen voor boottrailers hebben speciale kenmerken. Zo hebben de boottrailer assen vaak waterdichte lagers of speciale bevestigings-mogelijkheden voor de gewichtsverdeling om de boottrailer te kunnen verplaatsen, oftewel speciale padden voor bevestiging met stroppen. De naafdoppen zijn voorzien van de tekst "waterproof".

  Padmaat

  De padmaat is in combinatie met de flensmaat een belangrijk gegeven bij de keuze van de as. Dit is de hartmaat van de bevestigingspadden op de desbetreffende aanhangwagenas. Bij onze ongeremde assen loopt de padmaat van 900 t/m 1500mm. De geremde assen zijn standaard met padmaat 1000 t/m 1900mm verkrijgbaar. Mocht u in de webshop niet de juiste padmaat kunnen vinden, neem dan vooral contact op met onze verkoopafdeling. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

  Flensmaat

  Ook de flensmaat is een belangrijk uitgangspunt bij het kiezen van de juiste vervanging van de as. De flensmaat dient niet verward te worden met de spoorbreedte. De flensmaat is de afstand in millimeters tussen de vlakke zijden van de beide remtrommels. Let op: hierbij worden de wielbouten, draadeinden en de naafdop niet meegenomen. De spoorbreedte wordt gemeten met de hart-op-hart maat van het loopvlak van de band.
  Wij staan voor u klaar
  Onze vakspecialisten helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.
  Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies of informatie over onze producten en services.
  Employee support